Dlaczego warto wybrać opakowania NNZ?

• Globalny zasięg
  • Skupienie na lokalnych produktach
  • Bogata oferta
  • Innowacje i wyznaczanie trendów
  • Opakowania na indywidualne zamówienie
  • Niezawodność i etyczne działanie
  • Poszanowanie kwestii zrównoważonego rozwoju i potrzeb społeczności
Prośba o informacje

Press release: TEAG Textil-Emballagen AG from Switzerland joins the NNZ Group

Data: 1 lipca 2015

On 1 July 2015, TEAG from Basle (Switzerland) and supplier of packaging to the Swiss market allied itself to the NNZ Group. It will continue its activities under its current TEAG name.

TEAG is a renowned packaging company in Switzerland that was incorporated in 1914 - in other words it can boast more than 100 years of experience in packaging. It all started with repairing used jute bags and since those early days TEAG has developed into a company with a comprehensive productportfolio in jute packaging, FIBCs, PP bags and Net packaging for the agricultural and industrial sector.

The NNZ Group is an international company with 17 branches in 16 countries in Europe, the United States, Canada and South Africa and now also in Switzerland.
Its head office is based in the Netherlands.

NNZ supplies a broad range of packaging for the agricultural and industrial sector. The company is also increasingly active in developing new packaging ideas - at its own initiative or in response to demand, an issue or market developments. NNZ works closely together with an international network of purchasers, suppliers, manufacturers, packaging companies, distributors, scientific institutes and governments. NNZ has achieved a number of international packaging awards with its innovations.

TEAG's clients will continue to be supplied with packaging in the same way and with the same customary levels of service and quality. NNZ's complete product range will now also be available to TEAG, and the Innovation Department is keen to start developing products for the Swiss market.

For further information, please contact:

NNZ bv                                                TEAG Textil-Emballagen AG
Postbus 104                                         Herr Fabian Günzburger
9700 AC Groningen                             Reinacherstrasse 101
The Netherlands                                  CH-4018 Basle
T +31 (0)50 520 7800                          Switzerland
F +31 (0)50 520 7801                          T +41 61 337 89 89
E info@nnz.nl                                      F +41 61 337 89 80
                                                             E info@teag.ch
                                                             W www.teag.ch

O firmie NNZ

NNZ to międzynarodowa firma specjalizująca się w opakowaniach dla klientów z branży owoców i warzyw. To rodzinna spółka, która od momentu założenia w 1922 roku stopniowo przekształciła się w organizację zatrudniającą około 250 pracowników. Obecnie dysponuje rozległą międzynarodową siecią oddziałów i partnerów,

której siła tkwi w zdolności do zwiększania swojej konkurencyjności. Podobnie jak NNZ, nasi partnerzy działają z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju i potrzeb społeczności, tworzą najlepsze produkty, skupiają się na potrzebach klienta, są innowacyjni i wyznaczają trendy, a ich działalność jest elastyczna, przejrzysta, niezawodna i etyczna.

W firmie NNZ traktujemy naszych pracowników jako najważniejszy zasób. Wierzymy, że takie podejście zwiększa kreatywność i produktywność, które są niezwykle ważne dla naszych klientów, dostawców i innych interesariuszy. Staramy się, by nasza praca gwarantowała uwzględnianie indywidualnych potrzeb, sprzyjała zaangażowaniu i sprawiała przyjemność oraz przebiegała zgodnie z planem, który wspólnie nakreśliliśmy. Nasze motto brzmi: „Razem jest lepiej”. Wspólnie tworzymy zrównoważone i zindywidualizowane rozwiązania, usprawnienia logistyki oraz innowacje dla naszych klientów.

Jesteśmy w stanie sprostać potrzebom dzięki naszym strategicznie położonym filiom. Współpracujemy z klientami i zróżnicowanym zespołem profesjonalnych specjalistów w zakresie materiałów, technologii żywności, projektowania graficznego i badań rynku. Razem tworzymy zindywidualizowane produkty od etapu tworzenia koncepcji po wprowadzenie na rynek. Oferujemy inteligentne rozwiązania dopasowane do potrzeb klientów na każdym etapie łańcucha dostaw!

Nasza standardowa oferta obejmuje opakowania sieciowe, worki jutowe, opakowania papierowe, tkane worki polipropylenowe, folie z aluminium i tworzyw sztucznych, tacki, kubki, pojemniki, worki Big-Bag oraz materiały do stabilizacji palet. NNZ zapewnia również spersonalizowane opakowania. Wszystkie produkowane przez nas opakowania są zgodne z najwyższymi standardami zrównoważonego rozwoju, wydajności oraz bezpieczeństwa żywności. Dzięki temu nasi klienci mogą liczyć na znakomite warunki zakupu i wysoką jakość produktów.